Primeur: Mechelen verkennen met de step

Verken Mechelen per step

Primeur: Mechelen verkennen met de step

MECHELEN – V-zit heeft een originele manier uitgedokterd om toeristen rond te leiden in Mechelen: de step.

De firma V-zit zal vanaf volgende week 25 steps verhuren voor toeristische bezoekjes aan Mechelen. Volgens zaakvoerder Philip De Prest gaat het om een primeur voor België. V-zit organiseert nu al boottochten in de Dijlestad en zorgt er ook voor fietsverhuur.

In Mechelen kunnen toeristen vanaf volgende week al steppend op verkenning. “Mechelen is er een ideale stad voor. De stad is te klein om te fietsen, maar te groot om te wandelen. Het gebruik van een step geeft ook iets extra ludieks aan een uitstap”, zegt De Prest, die zijn inspiratie haalde in Nederland. Huren kan bij V-zit zelf of bij de toeristische dienst van Mechelen.

“Gebruikers betalen 6 euro voor twee à drie uur, de gemiddelde duur van een tocht. Op termijn kunnen alle toeristische rondleidingen in Mechelen met onze moderne steps worden afgelegd”, besluit hij.

Uitkijker

De steps worden nu zaterdag 19 september voorgesteld op UiTkijker, de nieuwe editie van de Vrijetijdsmarkt, in het Cultuurcentrum. Tussen 11 en 17u presenteren meer dan veertig organisaties uit de culturele en vrijetijdssfeer hun aanbod voor het seizoen.

Vanaf ’s ochtends tot in de late uurtjes belooft de seizoenopening van het Cultuurcentrum een rijk programma met veel muziek, humor en theater en een avondfeest met countryfolk van Krakow. Rond 21.30u stelt de Nederlandse soul – en hiphopster Postman in exclusiviteit voor België zijn nieuwste album voor.

Mechelen Kinderstad verzamelt rond haar stand partners-organisatoren. Daar kunnen kids zich uitleven in workshops. In de mobiele fotostudio van het Sportimonium ga je op de gevoelige plaat als krachtpatser.

jvandermosten, Gazet Van Antwerpen