Met onze boot naar “Den Ouven Dok”

Met onze boot naar “Den Ouven Dok”

Schoolkinderen waren de laatste bezoekers aan ‘Ouwen Dok’

De laatste bezoekers aan ‘den Ouwen Dok’ zijn 270 schoolkinderen uit Mechelen geweest. Die kregen een bezoek op kindermaat. Nu gaan de deuren voor het publiek definitief dicht.

“Het oude zwemdok blijft bij heel wat Mechelaars nostalgische herinneringen oproepen. Vorig jaar hebben we hier meer dan 2.000 kijklustigen rondgeleid”, zegt onderwijsschepen Marc Hendrickx (N-VA).

De voorbije twee dagen kregen de kinderen uit elf Mechelse scholen de kans om voor de laatste keer een bezoek te brengen aan het oude zwembad. De meeste van hen waren zelfs niet geboren toen ‘den Ouwen Dok’ in 2001 voor het publiek werd gesloten.

Met de boot

De 57 leerlingen van Go Shil! Louizastraat kwamen zelfs met de Malinska-boot naar het Keerdok gevaren. Aan het roer stond schooldirecteur Willem Mestdagh. “Boeiend om ook onze kinderen wat bij te brengen over de oude geschiedenis van onze stad”, vindt de directeur.

Marc Debatty, architect van de dienst monumentenzorg van de stad Mechelen, leidt de kinderen rond. Hij vertelt ze over de 103-jarige geschiedenis, de lopende restauratie en de toekomstplannen van dit bijzonder gebouw.

Ook de kids zelf waren na afloop zeer enthousiast.

met dank aan Gazet van Antwerpen voor deze reportage