Museum Hof van Busleyden combi

Hof van Busleyden Hof van Busleyden - bootjes in Mechelen Hof van Busleyden - bootjes in Mechelen Hof van Busleyden - bootjes in Mechelen
Categorie
partnercombi

Stap binnen in het Hof van Busleyden en herbeleef de Bourgondische Nederlanden. Dit statige stadspaleis was de thuis van rechter en humanist Hiëronymus van Busleyden. Hier ontving hij vrienden als Thomas More en Erasmus. Ze wisselden van gedachten en filosofeerden. Exotische objecten uit verre landen en andere kunstige verzamelingen werden gekoesterd en bestudeerd.

Vandaag neemt het museum deze rol opnieuw op. Verdiep je in onze rijke Bourgondische erfenis en ontdek hoe de cultuur verder leeft in de stad van vandaag. Dwaal door de kamers van het stadspaleis en verbaas je over het rijkelijk versierde Koorboek van Margareta van Oostenrijk en de prachtige Besloten Hofjes. Laat je samen met de Mechelaars en partners in residence inspireren door het verleden.

Op vertoon van uw ticket van de bootrondvaart geniet u bij Hof Busleyden van het kortingtarief 

En omgekeerd: op vertoon van uw ticket van Busleyden vaart u mee met de Malinska boot aan groepstarief (7,00€ ipv 8,00€)